Nyhed

Ny fond vil udvikle velfærdssamfundet

Carelinkfonden er en nyetableret almennyttig fond stiftet af CarelinkGruppen, Danmarks største private udbyder af serviceydelser indenfor social-, sundheds-og beskæftigelsesområdet.

Carelinkfondens mål er at udvikle og forbedre velfærdssamfundet til gavn for borgerne i Danmark og derfor vil fonden støtte helt konkrete forskningsprojekter, der kan giver ny viden om effektivitets- eller kvalitetsforbedrende metoder indenfor velfærdsservice og velfærdsteknologi:

”Det er vigtigt for os, at de forsknings projekter vi støtter umiddelbart efter kan anvendes, så borgerne hurtigt mærker en forbedring”, siger Carelinkfondens bestyrelsesformand Cand.polit og PhD Robert Spliid, der har mangeårig erfaring fra en række ledende poster indenfor Finanssektoren.

Bestyrelsen består udover Robert Spliids af to meget erfarne velfærdsforskere, professor Bent Greve fra Roskilde Universitet og Anne Marie Dahler, der er docent i anvendelse af teknologi og digitalisering i den offentlige sektor på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

Al forskning der støttes af Carelinkfonden vil blive stillet til rådighed til fri afbenyttelse for alle, både offentlige og private organisationer og interessenter.

Hvert år vil der blive uddelt 2 mill. kr.

”Det er vigtigt, at vi skaber et endnu mere gnidningsfrit velfærdssystem i et samspil mellem offentlige og private aktører. Det kan vi ved at udvikle nye metoder til gavn for alle borgere”, siger Bestyrelsesmedlem, Professor Bent Greve.

”Teknologi er en væsentlig satsning ifht. at imødekomme velfærdssystemets  mange udfordringer, og er derfor et af de områder, vi vil have fokus på i Carelinkfonden, når vi uddeler midler til forskning”.”, siger Docent Anne Marie Dahler.

På carelinkfonden.dk kan man læse mere om fonden og hvordan man ansøger.

Yderligere information:

Bestyrelsesformand Robert Spliid, +45 24 94 07 05

Professor Bent Greve, +45 22 95 88 14

Docent Anne Marie Dahler, +45 51 77 71

Kontaktperson hos Carelink

Robert Spliid

Bestyrelsesformand Robert Spliid, +45 24 94 07 05

Om Carelink

Carelink er Danmarks hurtigst voksende leverandør af omsorg til borgere og patienter i social- og sundhedssektoren. Med flere end 13.000 kompetente vikarer og teammedarbejdere tilknyttet, er vi blandt landets absolut største formidler af de rette sundhedsfaglige medarbejdere til de rette pleje- og sundhedsopgaver. Vi dækker hele landet og vores dygtige kollegaer varetager hver dag tusindvis af social- og sundhedsfaglige opgaver overalt i Danmark.

Vores grundlæggende værdier: respekt, vi finder løsninger og vi gør det ordentligt

I vores værdisæt har vi respekt for det vi står for, og det vi leverer både over for kunder og i den sidste ende de mennesker, vi omgås blandt. Vi bestræber os altid på at finde de løsninger, som vores kunder har brug for. Derfor er samarbejde en af grundstenene i vores DNA. Og vi vil gerne gøre det ordentligt.