• Om os

          Carelink Gruppen er Danmarks største velfærdkoncern og løfter opgaver inden for alle velfærdsområder. Vores fundament bygger på virksomheder, der har mere end 20 års praksiserfaring inden for hvert sit fagområde. Vi har derfor både bredde og tyngde i vores faglighed og de indsatser, vi leverer.

          Vi har et ønske om at skabe en rød tråd imellem alle vores indsatser på tværs af alle fagområder og indsatsbehov. Vi sætter borgeren i centrum og gør det nemt og smidigt at modtage vores ydelser.

          Læs mere

Lemvig Kommune styrker tværfaglighedpå ældreområdet

Viden

& omhu

Marselisborg er blevet en del af Carelink Gruppen. Marselisborg er nu et stempel for Viden & Omhu i vores arbejde.

Faste tværfaglige teams – Lemvig Kommune styrker tværfaglighed på ældreområdet Seniorer

Udfordring

I Lemvig Kommune er hjemmeplejen organiseret i faste teams. Dette styrker samarbejdet og kontinuiteten i de enkelte borgerforløb og bidrager til et højt fagligt niveau. Kommunen har, til trods herfor, været udfordret af store variationer i, hvordan de enkelte teams lykkes med at skabe tværfaglig sparring og samarbejde til gavn for borgerne. Uden en fælles struktur for de tværfaglige møder har det været vanskeligt at sikre helhedsorienterede borgerforløb, ensartet og høj faglig kvalitet og kontinuerlig udvikling. Lemvig Kommune indgik derfor et samarbejde med Carelink Gruppen med formål om at udvikle en ny praksis for afholdelse af tværfaglige møder, der kunne fremme faglig refleksion, psykologisk tryghed og en borgercentreret tilgang i de faste teams.

Tilgang

For at støtte Lemvig Kommune i at skabe en bæredygtig forandringsproces, arbejdede Carelink Gruppens konsulenter med:

    Kortlægning af nuværende praksis:
    Vi gennemførte observationer og interviews med ledere og medarbejdere fra myndighed, sygepleje og hjemmepleje for at kortlægge og forstå eksisterende udfordringer og styrker.

    Udvikling af en ny struktur:
    Gennem udviklingsworkshops og sparring på tværs af medarbejdere, ledere og chefer udviklede vi en ny model for tværfaglige møder, der skabte klare rammer og fælles retning.

    Kompetenceudvikling:
    Vi faciliterede praksisnære læringsforløb, hvor medarbejdere og ledere blev trænet i at lede og deltage i tværfaglige møder med fokus på refleksion og samarbejde. Nye praksisser på både medarbejder- og lederniveau blev løbende afprøvet og senere implementeret gennem PDSA-
    afprøvninger (Plan-Do-Study-Act).

    Resultater og værdi

    Den brede involvering på alle niveauer – fra medarbejdere til ledere og chefer – sikrede et stærkt ejerskab og en fælles forståelse af målet med de tværfaglige møder. Som resultat af projektet har Lemvig Kommune nu implementeret tværfaglige sparringsmøder med en fast, velafprøvet og velimplementeret tilgang. Dette styrker både det tværfaglige samarbejdet i de enkelte teams, kvaliteten af de enkelte borgerforløb og arbejdsglæden hos medarbejderne.

    ”Vi har fået en helt anden struktur på vores tværfaglige møder, og det gør os megetmere effektive og gør, at vi har et meget større fokus på det faglige”
    – Medarbejder fra ældreplejen

    Med fokus på psykologisk tryghed og fælles faglig refleksion har de tværfaglige møder udviklet sig til en platform for kontinuerlig læring og udvikling – altid med borgerens behov i centrum.