Beskæftigelse & uddannelse
Viden
& omhu
Marselisborg er blevet en del af Carelink Gruppen. Marselisborg er nu et stempel for Viden & Omhu i vores arbejde.Vi leverer kompetencer til fremtidens arbejdsmarked
I Carelink Gruppen er vi specialister indenfor beskæftigelses- og uddannelsesområdet og samarbejder hvert år med mere end 70 jobcentre, a-kasser, styrelser, faglige udvalg og uddannelsesinstitutioner om udviklingen og kvalificeringen af beskæftigelsesindsatsen og det uddannelsessystem, der skal levere kompetencer til fremtidens arbejdsmarked.
Vores fagligheder fordeler sig på både antropologer, sociologer, socialrådgivere, økonomer og statskundskabere – kendetegnende for alle vores konsulenter er, at de kender sektoren, dens lovgivningsmæssige ramme og både bedste og næste praksis på feltet.
Læs om vores kerneydelser her
Rådgivning og Udvikling
- Strategiplanlægning – fra identifikation og formulering af mission, vision og kerneværdier til udarbejdelse af en konkret strategi for omsætning i praksis
- Reformimplementering – fra grundforståelse af politiske og værdimæssige intentioner, over en målrettet vurdering af nuværende ståsted til bistand til reformsporet implementeret i praksis
- Organisationsudvikling
- Ledersparring og lederudvikling for både enkeltpersoner og ledergrupper
- Inspirationsoplæg og temamøder for beslutningstagere og praktikere om potentialer og handlerum i beskæftigelses- og uddannelsesindsatsen
Kompetenceudvikling
Vi er landets største leverandør af undervisningsforløb på beskæftigelsesområdet, og har de seneste næsten 20 år leveret:
• Skræddersyede undervisningsforløb for ledere og medarbejdere med fokus på praksisnære metoder, redskaber og transfer til den daglige praksis
• Blended learning forløb, hvor vi kombinerer digitale læringsplatforme, fx Workwiser (indsæt link), med fysiske undervisningsseancer, individuel supervision eller læringsmøder
• Aktionslæringsforløb, hvor vi faciliterer faglig refleksion over praksis med fokus på evaluering og fremadrettet udvikling og tilpasning
• Individuel og gruppebaseret faglig supervision på metodemestring, samtalepraksis, sagsarbejde eller lignende
Analyse
Vores store sektorviden på beskæftigelses- og uddannelsesområdet samt den faglige spændvidde i vores konsulentgruppe sikrer, at vi kan levere en bred vifte af analyser, fx
• Analytiske deep dives i undermålgrupper, rammevilkår og faglig praksis – baseret på data fra fx nationale panelregistre, surveys, sagsscreeninger eller dybdegående interviews og observationsstudier.
• Praksisanalyser med fokus på kvalitet, faglighed eller lovmedholdelighed med afsæt i sagsscreeninger, gennemgang af administrationsgrundlag og forvaltningspraksis
• Effektivitets- og kapacitetsanalyser
• Benchmarkanalyser på økonomiske og produktionsmæssige nøgletal
• Potentialeberegninger og businesscases
Det er et rammevilkår for analysearbejde, at djævlen ofte ligger i detaljen, og at et indgående kendskab til datakilder og deres respektive muligheder og begrænsninger ift. datastruktur, type, reliabilitet og validitet er afgørende for at kunne levere analyser af høj kvalitet, som trækker maksimal forklaringskraft ud af data. Vi har et indgående kendskab til de væsentligste datakilder på beskæftigelses- og uddannelsesområdet, og anvender altid de metoder, der indenfor den økonomiske og tidsmæssige ramme leverer de stærkeste data og det bedste beslutningsgrundlag.
Vores konsulenter holder sig løbende opdateret inden for ny analyserelevant forskning, kvantitative og kvalitative analysemetoder, udvikling i datakilder, softwarefærdigheder samt sektorfaglige analyseudgivelser ved deltagelse i relevante konferencer og kurser samt via interne oplæg, seminarer og kursusdage.
Evaluering
Vi har mangeårig erfaring med gennemførsel af både små og store evalueringer, og leverer
• Brugerevalueringer og brugerundersøgelser baseret på både kvantitative og kvalitative data
• Evaluering af progression på individ- og gruppeniveau
• Resultat- og effektevalueringer
• Implementeringsevalueringer med særskilt fokus på fidelitet
Vi har de seneste år i stigende grad udarbejdet evalueringer, som tager afsæt i en brugerinddragende tilgang og ”capacity building” for at sikre, at de erfaringer og resultater der opnås, via eksempelvis effektmålinger og procesevalueringer, er med til at videreudvikle organisationen gennem fokus på samskabelse og styrkelse af medarbejdere og lederes egne kompetencer og samarbejdsflader.
Vi vedligeholder løbende det evalueringsteoriske grundlag for opgaveløsningen, og har indgående indblik i udviklingen i det teoretiske og praktiske evalueringsfelt, som dels er præget af øget anvendelse af evalueringen som disciplin. Vores konsulenter holder sig bl.a. opdateret via medlemskab af Danmarks Evalueringsinstitut og via deltagelse i relevante konferencer, kurser samt via interne oplæg og kursusdage.
Formidling
Vi er som tidligere videnscenter specialiseret i formidling af best practice og udvikler og publicerer løbende håndbøger, publikationer og redskaber samt fagbladet ”Beskæftigelse NU”. Uanset om formidlingen materialiseres i den klassiske rapport eller notatform eller i en metodehåndbog, sætter vi fokus på, at formidlingen 1) er tilpasset modtagerens behov, 2) støtter øget fastholdelse af virksomme mekanismer og at 3) emnerne præsenteres på et niveau, hvor erfaringer, tilgange og indsatser kan overføres til differentierede praksisser.
Vi huser vores egen kommunikations- og grafiske afdeling. Det betyder, at vi har solide rutiner og afprøvede arbejdsgange, der sikrer et relevant og konstruktivt samarbejde mellem fageksperter på kommunikation og grafisk opsætning, med konsulenter der er eksperter på det faglige område og dermed garanter for kvaliteten af indholdet.
Cases fra Beskæftigelse & udannelsesområdet
Det typiske samarbejde med beskæftigelse & uddannelse
Et typisk forløb består af følgende fire trin
1. Behov & design
Vi arbejder tæt sammen om at forstå jeres behov og problemstilling, og udarbejder et løsningsdesign, der både tager højde for jeres ønsker til forandring og jeres organisations forandringsparathed.
2. Diagnose & målretning
Vores analyser står sjældent alene, og vi bruger typisk præsentationen af vores fund som en anledning til, sammen med jer, at blive helt skarpe på, hvilke konkrete mål vi kan rette vores indsats mod. Mål, som I også efterfølgende kan bruge som pejlemærker for en god praksis.
3. Kortlægning & analyse
Vi skal forstå jer for at assistere jer i en forandring. Derfor bruger vi energi på at kortlægge nuværende praksis, faglighed m.v. Vi sørger for at analysen aldrig bliver mere omfangsrig, end behovet hos jer kalder på.
4. Udvikling & forankring
Et udviklingsforløb består typisk af arbejdsmøder, workshops, kompetenceudvikling, individuelle coachingforløb eller noget helt tredje. Forankring er ikke noget, der skal gemmes til slut, det skal tænkes ind helt fra designfasen, hvor vi har et særligt øje for de redskaber – analoge såvel som digitale, som udgør kerneelementer i jeres drift. Ved at forandre i tæt samspil med jeres praksisredskaber, øger vi sandsynligheden for at forandringen ikke skal ”fastholdes”, men i stedet glider ind som den nye blivende praksis.
Publikationer
Analyse og Udvikling udspringer af det tidligere Marselisborg Consulting, som har udgivet en lang række publikationer på beskæftigelses- og udannelsesområdet. Læs og download nogle af vores publikationer her.