Vil du
være vikar hos
Carelink Norden?

Ansøg nu

Nyttige informationer

Bliv klar til at blive vikar

At være vikar er forbundet med masser af frihed og masser af fordele. Inden du kaster dig ud i vikareventyret er der et par ting, du skal vide og forberede – specielt hvis du ønsker at være vikar uden for Danmark.

I Norge er normeringerne helt anderledes end i Danmark. Det betyder, at du har mere tid til at dyrke faget som sygeplejerske eller jordemoder. På de norske sygehuse har man benyttet sig af danske vikarer i en lang årrække. Man er vant til at tage godt imod vores danske vikarer, og man ved, hvor vigtigt det er med faglig sparring og grundig introduktion til arbejdssted og opgaver. Det er også en af årsagerne til, at langt de fleste af vores vikarer ender med at tage af sted igen og igen.

Men et vikariat i Norge kræver blandt andet autorisation, som skal indhentes inden eventyret kan begynde.

Nedenfor har vi samlet relevante links til samarbejdspartnere, nyttig information og en guide til den norske autorisation.

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Her finder du links til samarbejdspartnere, information og norsk autorisation

Vikarweb

Det er i vores vikarweb du kan se dine lønsedler, registrere timer og kørsel samt tilrette din kalender i vores kalenderfunktion så vi lettere kan se de perioder hvor du ønsker vikariater. 

Spl og SSA via PC  

SPL og SSA via tablet/mobil 

Læger 

Udvidet lægeansvarsforsikring

Lægevikarer tegner selv udvidet lægeansvarsforsikring med min. dækning til lægeassistance, der ydes i fritiden, der dækker den minimale risiko. Denne forsikring er en ekstra foranstaltning udover NPE-dækningen. 

D-nummer

I Norge har man to forskellige identifikationsnumre. Fødselsnummeret og D-nummeret, som er et midlertidigt identifikationsnummer. Du skal bruge et D-nummer når du kommer til Norge for at arbejde. Nummeret skal også opgives når du beder om nyt skattekort.

På linket kan du læse mere om det norske D-nummer: Norsk identitetsnummer | Nordisk Samarbejde (norden.org)

Færøsk p-tal

Skal man arbejde på Færøerne i mere end 180 dage, skal man have et personnummer. Skal man arbejde på Færøerne mindre end 180 dage, og vælger ikke at flytte adresse skal man have et pseudo p-tal. Læse mere via linket.

Personnummer på Færøerne (P-tal) | Nordisk Samarbejde (norden.org)

Vagttelefon

Hos Carelink Norden sidder vi altid klar ved telefonerne i hverdage mellem 08.00 – 16.00, og udenfor dette tidsrum går vagttelefonen i gang, så du altid kan få fat i os ved akut opstået behov, når du er af sted i et vikariat. 

Tlf: 86 78 78 98

 

Ulykkesforsikring

Ulykkesforsikring ved invaliditet og død skal du snakke med Lægeforeningen eller dit forsikringsselskab Om. Denne sørger man selv for at tegne.

Ulykkesforsikring

Ulykkesforsikring ved invaliditet og død skal du snakke med Lægeforeningen eller dit forsikringsselskab Om. Denne sørger man selv for at tegne.

Visit Norway

Hvorfor Norge?

Norge byder på et hav af spændende oplevelser med sin fantastiske natur og kultur. Blandt nogle af de kommuner hvor Carelink Norden er valgt som 1. leverandør kan man bl.a. i de sydlige kommuner opleve dejlige strande, tusindvis af små øer og flere solskinstimer end noget andet sted i Norge. Her er mulighed for at gå ture i de smalle gader mellem hvidmalede træhuse i flere af kystbyerne. Man er også tæt på den største by i Sørlandet – Kristianssand samt Lindesnes – det er bl.a. i Lindesnes man finder Michelin restauranten ”Under”, som er verdens største undervandsrestaurant.

Carelink Norden er også 1. leverandør i flere kommuner i Østlandet, bl.a. Valdres som også er et populært rejsemål for familier med alt fra forlystelsesparker, bondegårde og gode vandrestier.

Visit Norway 

 

Arbejdsskadeforsikring

Carelink Norden tegner altid arbejdsskadeforsikring (yrkesskadeforsikring) på vores vikarer, som du er dækket af under vikariaterne.

Norsk autorisation

For at kunne arbejde i Norge skal man have norsk autorisation. Dette gælder for alle faggrupper som har en tilsvarende dansk autorisation herhjemme. Via nedenstående link føres du direkte ind på det norske Helsedirektorats hjemmeside, hvor du kan søge autorisationen.

Hos Carelink Norden er vi meget gerne behjælpelige med at guide dig gennem søgeprocessen. Vi har udarbejdet en grundig vejledning, som vi gerne sender til dig hvis du skulle have brug for det. Vi sidder også altid klar på enten mail eller pr. tlf. i alle hverdage mellem 08.00-16.00.

Autorisasjon og lisens – Helsedirektoratet

Bestil tid til ID-kontrol

Når du tager til Norge for at arbejde, skal du til ID-kontrol den første gang du rejser af sted. Det er bl.a. under denne ID-kontrol at du får tildelt et D-nummer samt får lavet et skattekort. Følg linket for at bestille tid til ID-kontrol.

Velkommen til Skatteetaten sin timebestilling – Skatteetaten (enalog.se)

Vikariat på Grønland

Arbejde på Grønland gennem Carelink Norden vil ofte være med os som formidler. Dette betyder, at det er Carelink Norden som sørger for at matche den rette vikar med det helt rette vikariat, hvorefter arbejdsgiveransvaret ligger hos Grønlands Selvstyre.

Lønmæssigt aflønnes man da efter gældende grønlandsk overenskomst som ses i følgende link. Scroll blot ned på siden og tryk på ”Læger”

Overenskomst – Økonomi- og Personalestyrelsen (asa.gl)

Lægeansvarsforsikring

Lægevikarer der arbejder som lægekonsulent for en norsk fastlege, hører under Helsepersonel og har ikke pligt til at tegne egen ansvarsforsikring for at være dækket af NPE (Norsk pasienteskadeerstatning) jf. økonomiske erstatninger. Al patientskade går via NPE.

Alle offentlige lægestillinger, og alle privatpraktiserende læger med driftstilskud, er automatisk under denne ordning. Med mindre man har handlet groft uagtsomt. 

 

Buypass (gældende for læger)

Når man skifter adresse til Norge kan man bestille et Buypass kort, som er lidt ligesom det danske nemid. Dette bruger man bl.a. til taksering ved vikariater i almen praksis. Du skal kun bestille kortet og ikke kortlæser. 

Buypass ID på smartkort | Buypass AS

SKAT og selvangivelse

Når man arbejder i Norge skal man betale norsk skat af de penge man tjener i Norge, hvor der findes mere end én skatteordning. Vi er behjælpelige med råd og vejledning ift. de forskellige skatteordninger og vi hjælper med bestilling af tid til ID-kontrol. Vi henviser dog til privat revisor ifm. selvangivelse, da disse altid er meget individuelt baseret på din privatøkonomi hjemme.