Carelink tilbyder gratis COVID-19-test uden tidsbestilling

Vi har mere end 26 testcentre i Region Syddanmark

Oftest stille spørgsmål

Find svar på dine sprøgsmål i vores oftest stillede spørgsmål (FAQ) herunder. 

Kan man blive testet, hvis man ikke er dansk statsborger? Hvad koster det?

Ja, det kan man. Vi registrerer dig via din fødselsdato og år (6 cifre). Når du åbner linket, som du har modtaget via SMS, taster du din fødselsdato og år. Ud for de sidste 4 cifre (HHMM = Hour and Minutes) skrives klokke slettet nævnt i den tilsendte SMS. Testen er gratis.

Skal jeg bære mundbind når jeg skal testes efter d.13-6-21?

I samråd med Region Syddanmarks Sundhedsplanlægning følger Carelink de sundhedsfaglige anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut ang. brugen af mundbind i sundhedsvæsnet, der foreskriver at borgere og personale bør anvende mundbind i forbindelse med test for COVID-19. Således følger testindsatsen fortsat anvendelsen af værnemidler.

Det er dermed udelukkende muligt at blive testet hos Carelink, såfremt der bæres mundbind. Dette sikrer både personale og andre besøgende borgere i Testcentrene i forbindelse med positive testresultater og deraf følgende forøget risiko for smitte med COVID-19.

Kan man blive testet hvis man har symptomer på COVID – 19 ?

Ja, vi tester også borgere der har symptomer.

Hvad giver jeg samtykke til?

At vi deler dit test resultat med egen læge samt offentlige myndigheder.
Vi behandler dine personoplysninger til følgende formål:

  • At gennemføre tests for at påvise om du har COVID-19 eller ej, samt sende dig en sms med et link, så du kan tilgå testresultatet.
  • At videregive oplysninger om en positiv test med dit navn og CPR-nummer til Styrelsen for Patientsikkerhed med henblik på myndighedernes overvågning af epidemiens udvikling og smitteopsporing.
  • At videregive oplysninger om dig, samt oplysning om, at du har fået foretaget en test, til Regionsrådene (Danske Regioner).

 

 

Hvor lang ventetid er der?

Forventede ventetider opdateres løbende.

Se mere her.

Hvilken test er det der anvendes hos Carelink?

I alle vores teststeder, tester vi med den "nye” podepind. Podepinden indføres 2-4 cm i begge næsebor og roteres 5 gange.

Er testen gyldig ved udlandsrejse?

Vores test er følgende type/fabrikat: SARS-COV-2, BIOSYNEX COVID-19 AG BBS.
Ved udlandsrejse, skal du være opmærksom på, at det ikke er alle lande, der accepterer en antigen-test, som gyldig dokumentation for foretaget Covid-19 test. Derfor opfordrer vi dig til at undersøge det pågældende lands indrejserestriktioner inden afrejse.

Hvorfor kan jeg ikke se mit svar på Sundhed.dk?

Under normale omstændigheder kan du se dit svar inden for 2 timer , men dit certifikat fra Carelink er gyldig som Coronapas med det samme.  

Hvordan får jeg svar når / hvis jeg ikke har en smartphone?

Hvis du ikke har en smartphone, har du mulighed for at få dit testresultat fremsendt på e-mail eller udleveret et printet testcertifikat i vores 4 faste testcentre (Odense, Kolding, Esbjerg, Aabenraa og Svendborg).

Man kan selv printe det digitale testcertifikat, som er ligeså gyldigt som vores.

Er kviktesten gyldig som coronapas?

Carelinks certifikat er godkendt som gyldig legitimation under reglerne for Coronapas.

 

Hvad sker der, hvis jeg bliver testet positiv?

Hvis dit svar resultat er “positivt”, er det vigtigt, at du med det samme isolerer dig og hurtigst muligt bestiller en opfølgende PCR-test på www.coronaprover.dk. En PCR-test viser, om du er smittet med en særlig virusvariant.

Skal man betale for en test, hvis man er udlænding?

Nej, vores antigentest er gratis for alle. 

Hvordan er reglerne omkring test af børn?

Opdateret 4. januar 2022
Vi kan teste alle fra 2 år og op. Børn under 15 år skal være i følge med en forælder eller værge.

Kan jeg blive testet, hvis jeg har glemt/tabt mit sygesikringsbevis / sundhedskort?

Ja, det kan du. Vi ser dog helst at du medbringer dit Sygesikringsbevis / Sundhedskort Vi opfordrer dog alle borgere til at medbringe sygesikringsbevis / sundshedskort, så test og registrering kan gennemføres så hurtigt som muligt.

Hvad gør jeg, hvis jeg er handicappet eller gangbesværet?

Du kan ringe til vores Corona Hotline på 70220112 og få aftalt en tid til at komme ind af bagdøren. Dette ydes dog kun på vores faste testcentre i Svendborg, Odense, Kolding, Aabenraa og Esbjerg (Sædding centeret).

Fakta om testmetoden

Læs mere om vores test Biosynex Covid-19 Ag BSS

Se fakta om testmetoden

Covid-19-test hos virksomheder

Vi tilbyder også on location COVID-19-test til erhverv

Læs mere om Erhvervs test

Tilsynsrapport

Se rapporten

Har du spørgsmål til Carelinks COVID-19-test?
Ring 70 220 112

Gratis coronatest med hurtigt svar

Carelink tilbyder, i samarbejde med Region Syddanmark, mulighed for at få foretaget gratis Covid-19-test uden tidsbestilling eller henvisning fra læge. Mød blot op et af vores testcentre.

Vi kan teste alle fra 6 år og op. Børn under 15 år skal være i følge med en forælder eller værge.

Carelinks Covid-19-test giver svar inden for 20 minutter via SMS. På den måde kan du trygt og sikkert bevæge dig videre på din dag med dit elektroniske testcertifikat i lommen. Vi anbefaler, at du gemmer certifikatet som et billede på din telefon, således at du altid kan tilgå det – også selvom du ikke har forbindelse til internettet.

Carelinks certifikat er godkendt som gyldig legitimation under reglerne for Coronapas. Bemærk at der kan gå op til 48 timer før dit certifikat vises i apps fra tredjepart.

Testcentre uden tidsbestilling lukker på det oplyste tidspunkt. Det er en god idé at møde op i god tid, da køen kan lukke 30 minutter før lukketid. I helt særlige tilfælde kan køen lukke endnu tidligere.

Værd at vide

  • Nasaltest (podning i næse)
  • Anbefales ikke til børn under 6 år
  • Hav venligst dit sundhedskort klar
  • Vi anvender den korte model (2-4 cm)